MFK Vítkovice - FK Frýdek-Místek 2:3

Ve 13. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Frýdek-Místek utkal s Vítkovicemi na hřišti v Markvartovicích. Do zápasu Lipina vstoupila fantasticky, neboť už po dvaceti minutách vedla díky gólům Martiníka a Kovaříka. Do poločasové přestávky šly ale Válcovny ve vedení 3:2. Druhá půle už žádnou branku nenabídla a svěřenci Roberta Pištěka získali povinné tři body.
13.kolo (29.10.2022) | Markvartovice
MFK Vítkovice - FK Frýdek-Místek
2:3


Komentář

Lipina zavítala na půdu posledních Vítkovic, odkud byla povinnost si odvézt tři body. Do zápasu Frýdeckomístečtí vstoupili fantasticky. Martin Vlachovský se ujmul míče na levém křídle, který následně posunul na střed hranice vápna Janu Martiníkovi, jenž zakončil fantasticky do levé šibenice - 0:1. O pár minut později se Vlachovský dostal do zakončení, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti vyrazil mimo své tři tyče Josef Květon.

Aktivita a velký tlak Válcoven pokračoval. Ve 21. minutě Lipina držela míč uvnitř šestnáctky Vítkovic a po geniální přihrávce Patrika Rubého, kterou záměrně propustil Martiník se Marián Kovařík dostal do zakončení na hranici malého vápna a zakončil do levé části brány - 0:2. Po pár chvílích domácí získali rohový kop, který nebyl úspěšný, neboť přišlo několik zblokovaných střel a následný pokus Jana Tkáče z dálky, se kterým si ale Michael Gergela poradil.

Ve 27. minutě se už ale ostravský celek dočkal branky. Po faulu za žlutou kartu pro Jakuba Blejchaře získaly Vítkovice přímý kop. Ránu Sebastina Žáka sice Gergela vyrazil, ale pouze k dobíhajícímu Filipu Zouharovi, jenž doklepl míč do svatyně Frýdku-Místku - 1:2. Ještě ve stejné minutě se ale Lipina dostala zpět do dvoubrankového vedení. Opět byl uprostřed dění Vlachovský, který vystřelil zpoza vápna, ale jeho pokus si srazil do vlastní sítě Josef Bystřičan - 1:3.

Dvě minuty před poločasovou přestávkou bylo opět sníženo na rozdíl jediného gólu. Domácí mužstvo rozehrálo rohový kop nakrátko a následně přiletěl centr na zadní tyč, odkud se balón dostal zpět před bránu a tam překonal Gergelu Josef Bystřičan, který tak odčinil vlastní branku - 2:3. 112 diváků tak v první půli vidělo hned pět branek.

Do druhé části zápasu vstoupil soupeř aktivně a v 53. minutě získal rohový kop, který si domácí hráč našel na přední tyči, ale hlavičkoval pouze do připraveného gólmana Gergely. Dvacet minut před koncem utkání byly Vítkovice velmi blízko srovnání. Znovu to bylo po standardní situaci, která byla zahrána na zadní tyč, kde si sběhl Filip Zouhar a posunul balón před zcela prázdnou svatyni, ovšem tam nedokázal svá mířidla seřídit Lukáš Raab, jenž poslal míč přímo do rukou Gergely.

Ke konci utkání se Rubý dostal ke střele ze střední vzdálenosti, ale s tou Květon neměl větší problém. V nastaveném čase se domácí mužstvo snažilo vstřelit srovnávací gól a získat tak pátý bod do tabulky, ale Frýdeckomístečtí svou bránu zavřeli a zvítězili poměrem 3:2.

Ohlasy trenérů

Karel Semelka (MFK Vítkovice): „První poločas jsme byli všude pozdě. Nedostupovali jsme hráče a dávali hostům zbytečně moc prostoru. Dostali jsme tři branky jen díky tomu, že jsme nebyli v osobních soubojích důrazní. Ve druhém poločase se naše hra výrazně zlepšila, ale na body to nestačilo.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Vyhráli jsme, což je pozitivní, ale také je to jediné pozitivum co si z dnešního utkání můžu vzít, protože z exhibice jsme udělali šílené trápení. Vedeme o dva góly, dominujeme, ale poté soupeři nabídneme několik nesmyslných standardek. Víme že je to jejich jediná zbraň, dostaneme je na koně a nakonec se strachujeme o výsledek do poslední minuty. Dá se říct, že ve druhé půli byly na hřišti spíše Vítkovice než my. Ale přesto jsme tam měli nějaké přechody, které jsme mohli vyřešit lépe. Pokud bohužel budeme tak mentálně slabí jako dnes, tak budeme mít velký problém. Pěvně doufám a věřím, že si to kluci uvědomili a na domácí půdě Rosice porazíme.“