FK Frýdek-Místek - FC Velké Meziříčí 2:2

This text will be replaced
V posledním zápase podzimu jsme přivítali Velké Meziříčí. To se dostalo před poločasem do vedení díky brance Plichty. Po začátku druhé půle šli hosté do dvoubrankového vedení gólem Dolejše. V 72. minutě ovšem snížil Martiník a v 84. minutě kuriózním gólem srovnal Rubý. Válcovny remizovaly 2:2.
16.kolo (19.11.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Velké Meziříčí
2:2


Komentář

V posledním zápase tohoto roku se Frýdek-Místek utkal s Velkým Meziříčí. Válcovny chtěly navázat na poslední vzájemný zápas z dubna, kdy zvítězili na Stovkách 2:0. Do dnešního utkání ovšem vstoupili lépe hosté. Už v páté minutě se totiž Antonín Plichta dostal do zakončení na hranici ofsajdu, ale jeho pokus vyrazil Michael Gergela. V 18. minutě se poprvé ozvali Lipinští. Marek Kostka poslal z levého křídla míč na hranici pokutového puntíku, ale zakončení Pavla Zupka skončilo několik metrů vedle brány.

V 37. minutě si vzal rohový kop na starost Tomáš Hykel, ale jeho centr na zadní tyči zakončil Michal Velner rovněž vedle svatyně Adama Zdeňka Dubce. O dvě minuty později padla úvodní branka tohoto zápasu. Na centr Petra Dolejše z pravé strany nedosáhl gólman Gergela a Antonín Plichta zakončil do prázdné svatyně - 0:1. Ve 41. minutě Patrik Rubý skvělou přihrávkou vyslal do šance Jana Martiníka, ale jeho levačka skončila v boční síti. Dvě minuty před přestávkou právě Martiník posunul míč do velké příležitosti Rubému, ale jeho připravené zakončení vyrazil Dubec. Velké Meziříčí po první půli vedlo 1:0.

Začátek druhé půle byl stejně aktivní jako konec té první. Už po třech minutách se Plichta dostal k dalšímu zakončení, ale pro jeho lob si před brankovou čárou doběhl válcovenský gólman. V 52. minutě Hykel našel uvnitř šestnáctky Martiníka, ale jeho pokus levačkou letěl vedle. V 54. minutě se hosté dočkali druhé branky. Gergela chytil malou domů do rukou a sudí Dorotík tak nařídil nepřímý kop, který byl rozehrán na Petra Dolejše, jenž zakončil do pravé šibenice - 0:2.

V 59. minutě měl Mirek Malata na kopačce třetí gól, ale jeho zakončení z úhlu skončilo vedle prázdné svatyně. O minutu později se Massaniec dopustil velké chyby, ale tentokrát Dolejš ve vyložené situaci pálil vedle pravé tyče. Frýdeckomístečtí tak ustáli dvě velké šance a v 72. minutě sami udeřili. Marián Kovařík totiž z pravé strany posunul balón před bránu Janu Martiníkovi, který byl těsně bráněn obráncem, ale i přesto dokázal dostat balón za brankovou čáru - 1:2.

V 82. minutě si připsal debutový start dorostenec Denis Němec a o dvě minuty později přišlo vyrovnání. Hykel fantastickým lobem za obranu oslovil Patrika Rubého, který se snažil přelobovat brankáře, ovšem tuto práci udělal hostující obránce a domácí hráč i s následným podklouznutím dostal balón také za brankovou čáru - 2:2. Ke konci zápasu se Lipina snažila získat tři body, ale žádnou větší příležitost si už nevytvořila. Zápas tak skončil remízou 2:2. Frýdek-Místek ukončil podzimní část na 11. místě s počtem 20 bodů. Velké Meziříčí na 15. pozici se 17 body.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Náš výkon byl už takový standard pro celý podzim, kdy jsme nějakým způsobem měli více ze hry. Řekl bych, že v prvním poločase, kromě nějaké té pětiminutovky jsme hru ovládali my. Vytvořili jsme si také více šancí, kdy jsme hrozili především ze stran hrací plochy, ale ty jsme bohužel nevyužili. Dá se říct, že soupeř skóroval z jediné šance, kterou si vytvořil po špatném odkopu a chybě gólmana. Do druhé půle jsme apelovali na hráče, že zápas chceme otočit, protože hrajeme doma s týmem, který je spíše na dně tabulky a přijde situace, kdy zahrajeme malou domů, která ale za mě nebyla. Velké Meziříčí této nabídky využilo a bylo to o dvě branky. Následně jsme přežili další dvě velké šance, kdy jsme zbytečně otevřeli obranu. Posledních pětadvacet minut jsme už soupeře pořádně zatlačili a vstřelili dvě branky. První po akci Kovaříka, který předložil míč Martiníkovi a druhá po skvělé spolupráci Hykela s Rubým. Následně jsme se ještě pokoušeli otočit celý zápas, ale bohužel nám asi pár minutek navíc chybělo. Podzimní část tak zakončujeme remízou. S tím co jsme ovšem předváděli na podzim, kromě toho začátku, jsme velmi nespokojeni. A pokud za všechny řeknu, že jsou rádi, že už je konec, tak nebudu daleko od pravdy. Teď je potřeba, aby si hráči odpočinuli jak po psychické, tak po fyzické stránce, protože ve výsledku těch zápasů bylo spoustu.“