FK Frýdek-Místek - FC Slovan Liberec 0:6

Ve 3. kole MOL Cupu se Frýdek-Místek utkal s prvoligovým Slovanem Liberec. O překvapení se tentokrát nejednalo, neboť si hosté od 15. minuty podmanili utkání po brance Kozáka. Celkově Severočeši vstřelili šest gólů a zvítězili tak jednoznačně a zaslouženě 6:0. Na hrací ploše mohlo 926 diváků vidět odchovance válcovenského fotbalu Michala Fukalu, ale také bývalého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho či Micka Van Burena.
3.kolo (25.10.2022) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Slovan Liberec
0:6


Komentář

Úvodní šanci zápasu měl již v první minutě Theodor Gebre Selassie, ale jeho hlavička v záklonu domácího gólmana nepřekvapila. Domácí ovšem na začátku zápasu předváděli velmi dobrý výkon a snažili se vyrovnat ligovému soupeři. V 15. minutě ale Lukáš Dadak nezachytil Matyáše Kozáka, který se tak dostal do velké šance a střelou k pravé tyči nedal Gergelovi šanci zasáhnout - 0:1. O šest minut později si na hranici ofsajdu zaběhl za obranu Imad Rondić. Liberecký útočník šancí nepohrdl a pravděpodobně i díky teči dopravil míč do sítě - 0:2.

Ve 31. minutě si Slovan vypracoval další nebezpečnou příležitost, když Kozák při rychlém útoku našel na levé straně Dominika Preislera, ale jeho pokus olízl levou tyč frýdeckomístecké brány. V závěru první půle si skvěle na přihrávku za obranu naběhl Fukala. Liberecký fotbalista ještě předložil míč Imadu Rondićovi, který měl práci jednoduchou a balón pouze sklepl do prázdné brány - 0:3. Do poločasové přestávky tak šli svěřenci Luboše Kozla v pohodlném vedení.

Vstup do druhé půle se Lipině vůbec nepodařil, protože už ve 46. minutě vystihl chybnou rozehrávku Kozák, který utekl domácím stoperům a sám před brankářem poslal balón pod sebe na zcela volného Denise Višinského, jenž se jako střídající zapsal mezi střelce po pár vteřinách na trávníku - 0:4. V 53. minutě přišla největší šance Frýdku-Místku. Dominik Konečný využil zaváhání obránce Slovanu a z levé strany se dostal do zakončení, ale Jana Stejskala neprostřelil. Po hodině zápasu získal Liberec rohový kop, který rozehrál nakrátko a centr Višinského našel hlavu Maksyma Talovjerova, jenž razantním zakončením k tyči opět nedal Gergelovi šanci zasáhnout - 0:5.

Frýdek-Místek se nevzdával a nadále se snažil i směrem dopředu, ale kvalita obou mužstev byla zcela jinde. V 78. minutě se míče zmocnil Mick Van Buren, který jej posunul Ivanu Varfolomejevovi, jenž měl na hranici vápna dostatek místa a času a následně zakončil precizně a přesně k levé tyči - 0:6. Zbytek utkání se už nehrál v příliš velkém tempu, neboť bylo o vítězi dávno rozhodnuto. Válcovny tak svou cestu pohárem ukončily ve 3. kole.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Řekl bych, že je to pro nás krutý výsledek, protože co se týče předvedené hry v první půli, tak to špatné vůbec nebylo. Byli jsme aktivní, měli jsme tam kombinační věci, dokázali jsme s Libercem držet krok, ale bohužel jsme předvedli individuální chybu při první brance a hned vzápětí jsme obdrželi gól po hraniční situaci. Prohrávali jsme tak s ligovým celkem o dva góly a to už se poté hraje hůř. Nakonec jsme před přestávkou dostali ještě jednu branku. Do druhé části zápasu jsme šli s tím, že se chceme předvést, zkorigovat výsledek, vstřelit Liberci gól, zdramatizovat utkání, ale hned na začátku jsme předvedli další minelu a bylo definitivně po utkání. Kluky ovšem rozhodně kárat nebudu, protože jsme si dokázali, že jsme schopni předvést sebevědomý výkon i s prvoligovým týmem. Šlo vidět, že nic nepodcenili, protože minimálně polovina sestavy byla základní a jsem rád, že k tomu takto Slovan přistoupil."



Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Samozřejmě spokojenost. Chtěli jsme postoupit, pošetřit některé hráče, protože nás čeká v neděli utkání v Brně. Jsem rád, že se nám to podařilo takhle jednoznačně. I výkon hráčů byl poměrně dobrý a zvládli jsme utkání, dá se říct, relativně v klidu. Navíc jsme se prosadili i dost střelecky. Takže to jsou víceméně pozitivní informace.“


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B