SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek 3:0

Ve třetím zápase zimní přípravy odcestovali Frýdeckomístečtí do Olomouce, kde se střetli s B-týmem Sigmy. Hanáci vlétli do utkání aktivněji a po první půli vedli díky brance Galuse. Také po změně stran a hráčů měla Sigma více ze hry a díky gólům Langera a Šípa zvítězila 3:0. Příští sobotu se Lipina utká s druholigovým Třincem.
(28.1.2023) |
SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek
3:0


Komentář

Hanáci začali aktivně a již v 5. minutě dostal Fiala míč po Šípově prostrkávačce do brány. Stál však v těsném ofsajdu a gól uznán nebyl. Béčko častěji drželo míč, zpočátku se však do šancí nedostávalo. Až ve 27. minutě Bednár po rohu nestřelil břevno. Jen o pár momentů později se Galus postavil k rozehrání přímého kopu a nechytatelnou střelou překonal frýdeckého gólmana.

Ve 34. minutě nebezpečně vypálil Hadaš, míč však minul pravou tyč. Tadeáš Stoppen si první zákrok připsal až ve 38. minutě, kdy včasným výběhem zlikvidoval nebezpečnou střelu Hykela. Jen o chvíli později vyrazil štiplavou střelu Barkova. Gólem neskončila ani střela Slaměny v samotném závěru první půle.

Může jít o obrázek 3 lidem , stojícím lidem a trávníku

zdroj: sigmafotbal.cz

Také po změně stran byli hráči Sigmy aktivnější. Gólman Frýdku musel vytáhnout nebezpečný centr Galuse. V 56. minutě jej však po přihrávce Slavíčka ve skluzu překonal Štěpán Langer a B-tým vedl o dvě branky. Dominance svěřenců trenéra Chromého na hřišti pokračovala. V 64. minutě se na levé straně uvolnil Jáchym Šíp a přesnou ranou zvýšil na 3:0.

Brankář Frýdku-Místku se i nadále musel v bráně ohánět. V 69. minutě vyrazil nebezpečnou střelu Slaměny. V bráně neskončila ani následná dorážka Grečmala. Na začátku závěrečné desetiminutovky tvrdě a krásně vypálil Bednár, ale gólman hostů parádním zákrokem ránu, směřující do šibenice, vytáhl nad břevno. (zdroj: sigmafotbal.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „K zápasu jsme přistoupili ve vysokém počtu hráčů. Je to poslední zápas, ve kterém jsme chtěli vidět dorostence a také hráče na zkoušku. Celkově jsme zapojili osmnáct hráčů do pole a dva gólmany. S prvním poločasem, do kterého nastoupila trochu zkušenější sestava, jsem byl spokojený co se týče předvedené hry, organizace, protože Sigma se víceméně dostávala do útoku jen po stranách hřiště. Měli jsme perfektně přebraný střed pole. Byly nějaké závary, které jsme ale dokázali vyřešit. Sami jsme si nějaké vytvořili také na druhé straně. Nezbavovali jsme se zbytečně balónů, byli jsme silní v kombinaci, dokázali jsme držet balón na polovině soupeře. Trochu mě mrzí větší počet ztrát pravděpodobně ze zbrklosti, které být nemusely. S první půli jsem byl tedy spokojený, ale bohužel jsme obdrželi branku z přímého kopu. Do druhé části nastoupila trochu méně zkušenější sestava a šlo to znát. Nezachytili jsme začátek, Sigma přebrala otěže. Docházelo ke ztrátám, šlo vidět, že tomu ani neměl kdo velet. Hra byla rozháraná, nedokázali jsme tak dobře bránit střed hřiště a z toho pramenily další dva obdržené góly. Soupeř si navíc vytvořil ještě dalších několik šancí, zatímco my jsme zahrozili jen ke konci ze šance Šponera. Výsledek 0:3 byla dobrá prověrka. Mladí kluci viděli co je to hrát s druholigovým týmem. Nyní už dochází k zeštíhlení kádru, kdy jsme se rozloučili s Dominikem Kučou, jenž se vrací do divizní Polanky. V příštím týdnu by už mělo přijít nějaké závěrečné vyladění kádru. “