FK Třinec - FK Frýdek-Místek 7:2

Ve čtvrtém přípravném utkání zavítal Frýdek-Místek na půdu Třince. Do utkání Válcovny vstoupily velmi dobře a díky brance Pavla Střelce se dostaly do vedení. Následně ale nevyužily další příležitosti ke skórování a zejména ve druhé části zápasu přišla smršť gólů ze strany domácích. V samotném závěru zápasu korigoval výsledek na 2:7 dorostenec Denis Němec.
(4.2.2023) | UMT Třinec
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
7:2


Komentář

Vstup do utkání se Válcovnám podařil na jedničku a v 15. minutě ztrestal nepovedenou malou domů Pavel Střelec, čímž se Lipina ujala vedení - 0:1. Následně ale Frýdeckomístečtí nevyužili své šance a o deset minut později si na rohový kop naskočil Dominik Straňák a hlavičkou nedal brankáři šanci – 1:1.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Před pauzou Tandara přesným centrem našel na přední tyči Václava Juřenu a ten hlavou zajistil Třinci vedení – 2:1. Náskok domácích mohl být ještě vyšší, ale Samiecovu hlavičku po rohovém kopu vytáhl zpod břevna brankář Michael Gergela. Skvěle zasáhl také proti Habustovi, jenž střílel zblízka po přetaženém centru a následném Brakově sklepnutí. Gólman Lipiny si poradil také s tvrdými střelami ze střední vzdálenosti v podání Szewieczka a Hrdličky.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Třinečtí byli při chutí také na začátku druhé půle. Samiec získal míč, po následné Tandarově střele se Machuča chystal dorazit míč do sítě hlavou, v čemž mu v rozporu s pravidly zabránil brankář. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Matěj Hýbl – 3:1. Po další přímočaré akci se skóre měnilo znovu. Hrdlička předal míč Tandarovi a ten ideálně přihrál nabíhajícímu Dominiku Gembickému – 4:1.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Křídelník Tandara založil další gólovou akci. Přetaženým centrem hledal Gembického, od něj se míč dostal k Lukáši Hrdličkovi, který si ještě vylepšil střeleckou pozici a zacílil k tyči – 5:1. Vzápětí se Hrdlička dral do zakončení znovu, dokázal vystřelit, ale za překonaným brankářem zaskočil jeden ze zadáků.

zdroj: fotbaltrinec.cz

Chvíli nato se už mladý středopolař Hrdlička radoval z druhé branky v zápase, kdy po Szewieczkově brejku a jeho ideálním přízemním centru obstřelil brankáře – 6:1. To však nebylo zdaleka všechno – Hýbl vrátil míč do ohně, Straňák u zadní tyče svedl vítězný souboj a pohotový Martin Samiec zblízka doklepl – 7:1. V závěru zápasu se po dlouhém nákopu a střele na přední tyč prosadil sedmnáctiletý Denis Němec - 7:2.

Ohlasy trenérů

Martin Zbončák (FK Třinec): „Opět se hrálo na jednu bránu. Oba góly jsme dostali po velikých individuálních chybách. První poločas byl vcelku vyrovnaný, my jsme měli opticky více ze hry, hosté hrozili z brejků. Oba týmy si vytvořily nějaké šance, ale my jsme to zlomili na svou stranu. Ve druhém poločase se Frýdek-Místek po třetím gólu složil. Kluci hráli s velikou chutí, druhou půli jsme vyhráli 5:1. Byl jsem s ní velice spokojen, s první půlí byla spokojenost jen poloviční. Na doladění máme ještě měsíc.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Výsledkově absolutně znehodnocený zápas. První poločas opět vyrovnává partie, kdy byl silnější na míči chvíli Třinec a chvíli my. Ve 25. minutě jsme mohli a měli vést 3:0, protože co se týče šancí, převaha byla na naší straně, ale nedokázali jsme je využít. Druhý poločas ani komentovat nebudu. Zmar, ztráty, neorganizovanost, laxní bránění a je z toho debakl. Jedno pozitivum to má. O sestavě máme víceméně jasno.“