FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1

V posledním domácím utkání se Válcovny utkaly na domácí půdě s vedoucí Kroměříží. Zápas nabídl pouze jednu branku, o kterou se před poločasovou přestávkou postaral Adam Houser. Soupeř tak zvítězil poměrem 1:0 a díky remíze Hlučína postoupil do druhé nejvyšší soutěže.
32.kolo (10.6.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž
0:1


Komentář

První půle patřila především hostům z Kroměříže. Už po deseti minutách byli pár centimetrů od vedoucí branky. Adam Houser navedl míč na střed a křížným centrem našel na zadní levé tyči Šimona Chwaszcze, jehož hlavičku Jiří Prokel vyrazil do tyče a následně balón chytil na brankové čáře. O pár minut později musel Prokel znovu zasahovat po nepříjemně padajícím centru do jeho brány. Ve 21. minutě se Chwaszcz dostal opět do šance, ale jeho zakončení prošlo kolem frýdeckomístecké svatyně.

Ve 39. minutě se Tomáše Jeleček dostal ke hlavičce, ale Prokel znovu fantasticky zasáhl na brankové čáře. O dvě minuty posléze už ale Kroměříž utrhla vedení na svou stranu. Nejprve se Patrik Rubý dopustil faulu za žlutou kartu a následně se z přímého kopu excelentně prosadil Adam Houser - 0:1. Lipina tak šla do poločasové přestávky s jednogólovou ztrátou.

Začátek druhé půle započal ve stejném duchu jako ta první a Kroměříž si vypracovala hned dvě zakončení hlavou, ze kterých jedno skončilo na tyči válcovenské brány. Po chvíli měl Chwaszcz další šanci, ale Prokel z ní opět vyšel vítězně a to dalším skvělým zákrokem. Posléze si také Lipina vypracovala pár šancí.

Maxim Obuch si sběhl na signál z rohového kopu, ale jeho nebezpečná volej skončila vedle brány. O pár chvil později se Jakub Massaniec sice dostal ke hlavičce, ale tu v těžké situaci nedokázal zkorigovat. Kroměříž si tak uchránila těsný náskok a díky remíze Hlučína postoupila do druhé nejvyšší soutěže.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Mrzí mě, že jsme se na domácí půdě a před našimi fanoušky rozešli s porážkou. Na druhou stranu jsme se dnes museli vypořádat s absencí čtyř víceméně nejzkušenějších hráčů. Šanci tak dostali například dorostenec Denis Němec nebo v bráně Jirka Prokel, který zápas zvládl velmi dobře a nad moje očekávání. Každopádně v první půli byla Kroměříž jednoznačně lepší na hřišti, vytvářela si šance, zatímco my jsme zbytečně odevzdávali balóny. V prvním poločase jsme mohli udržet bezbrankové konto, ale bohužel přišel nesmysl Patrika Rubého před naši šestnáctkou a soupeř skóroval z přímého kopu. Za druhý poločas musím kluky pochválit, protože se rvali o výsledek a myslím, že jsme byli na trávníku lepším týmem. Soupeř hrozil převážně z centrů, které mířily na Chwaszcze, jenž tyto příležitosti umí zakončovat, takže měl Jirka v bráně plno práce. My jsme si ovšem taky vytvořili zajímavé situace, ve kterých se ocitli Obuch nebo Massaniec. Dnes tedy bohužel prohra a pokud to shrnu, tak i zasloužená. Kroměříž byla lepší."



Bronislav Červenka (SK HS Kroměříž): „Neměli jsme to dnes v žádném případě jednoduché. Domácí vstoupili do utkání velice dobře. Nějakých pět nebo sedm minut byli více na balonu, dobře kombinovali. My jsme se ale postupem času chytli, převzali otěže utkání do vlastních rukou a měli spoustu šancí. Měli jsme také tři momenty, po kterých jsme mohli zápas rozhodnout a uklidnit se. Bohužel jsme nic nevyřešili a od nějaké 65. minuty přišla obrovská nervozita, křeč. Soupeř vsadil vše na jednu kartu, útočil, dostal nás pod tlak. Frýdek hrozil ze standardních situací, nákopu. Všechny momenty jsme ale ustáli a zápas dovedli do vítězného konce. Znali jsme poločasový stav a díky vedoucímu mužstva Jirkovi Frkalovi věděli výsledek z Hlučína i chvíli před koncem. Jelikož se ve Frýdku nastavovalo šest minut, mohli jsme hned začít slavit. Všichni prožíváme nádherné okamžiky štěstí. Ještě nám ani nedošlo, čeho jsme dosáhli. Je fantastické, co kluci dokázali. Po minulé sezoně, kdy nám to uteklo mezi prsty a bylo těžké mobilizovat síly na další sezonu ve třetí lize, kluci ukázali charakter, velkou morální sílu. Prošli jsme si si hroznými skoky. Od euforie, po zklamání, pokles formy. Kluci se ale nejhorším období, kdy si všichni mysleli, že je po nás, neuvěřitelně zvedli a v závěru sezony zápasy zvládali. Je to pro ně zasloužená odměna. Všichni v klubu jsme byli nastavení na to, abychom soutěž vyhráli. Vedení nás k tomu vedlo, tlačilo. Byli jsme pod tlakem, ale ustáli ho."


Fotogalerie