FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko 6:1

This text will be replaced
V předehrávce 34. kola se Frýdek-Místek utkal na domácím trávníku s Kvítkovicemi. První půlhodina hry ani trochu nenaznačovala, co se stane v následujícím dějství. O jedinou branku první půle se postaral Rubý. Ve druhé části se s góly roztrhl pytel. Nejprve se trefil Janjuš a hned posléze Martiník. Soupeř mohl odpovědět, ovšem pokutový kop chytil Gergela. Nakonec se ale hostům přece jenom podařilo skórovat a to o chvíli později. Kvítkovice posléze a postupně dorazil Blejchař, Velner a v samotném závěru Konečný.
34.kolo (23.5.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko
6:1


Komentář

První půl hodina hry se odehrávala v mírném tempu a jedinou vážnější možnost měli v 19. minutě hosté. Někdejší hráč Lipiny Denis Dziuba nastřelil obránce a dorážku Lukáše Vychodila zlikvidoval Michael Gergela. Posléze si Frýdeckomístečtí vytvořili tlak na polovině soupeře. Teodor Janjuš nejprve nedosáhl na přihrávku Střelce před prázdnou bránou, po chvíli se Janjuš dostal opět do šance, ale jeho pokus zblokovala obrana. Ve 36. minutě byl v dění hry znovu Janjuš, který z levé strany hledal na malém vápně Patrika Rubého, ale míč si srazil do vlastní sítě Martin Krakovčík - 1:0.

Druhá část zápasu už byla daleko aktivnější. V 53. minutě odkopla kvítkovická obrana míč proti noze Maxima Obucha, jehož dělovka orazítkovala břevno. O minutu později si Teodor Janjuš zpracoval pas na levé straně, připravil si balón na pravačku a zpoza vápna zakončil k bližší tyči - 2:0. Hostující defenzíva byla zcela rozsypaná a v 56. minutě nejprve Pavel Střelec ve velké šanci trefil tyč. K míči se posléze dostal Jan Martiník, který si jej navedl do vápna a levačkou zakončil ke vzdálenější levé tyči - 3:0.

Kvítkovicím pomohlo vystřídání tří hráčů a v 66. minutě získaly pokutový kop. Toho se ujal kapitán Pernatskyi, ale jeho zakončení k pravé tyči vyrazil Michael Gergela! O dvě minuty později ovšem zůstal právě Oleksandr Pernatskyi nepokrytý a po rohovém kopu snížil hlavičkou na rozdíl dvou branek - 3:1. Hosté si posléze vypracovali další dvě šance. Nejprve Gergela skvěle vychytal zakončení Kišky a o pár minut později vyrazil také pokus Guzika.

Svěřenci Davida Rojky vkládali veškeré síly do ofenzívy, což Lipina v závěru zápasu několikrát potrestala. V 79. minutě mohl zvýšit náskok Válcoven kapitán Michal Velner, ale jeho zakončení vyrazil gólman Kalina. V 82. minutě přidal klid na kopačky Frýdeckomísteckých Jakub Blejchař, který se dostal k odraženému míči po zblokované střele Tomáše Kohuta a poslal jej za záda bezmocného brankáře - 4:1. 

Domácí fanoušci po třetí brance skandovali „Dejte jim bůra,“ a hráči je vyslyšeli. O čtyři minuty posléze totiž tvrdou ránu Rubého ze standardní situace vyrazil Kalina pouze ke kopačkám Michala Velnera a ten zakončil přesně k tyči - 5:1. Orchestr v závěru utkání dokončil Dominik Konečný, který se po prodloužené hlavičce Barkova dostal k míči na hranici vápna a pomalejší rychlostí jej poslal přesně k levé tyči - 6:1. Frýdek-Místek tak oplatil Kvítkovicím prohru z podzimní části a zvítězil vysoce 6:1.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Myslím si, že podstatná část zápasu odpovídala tomuto vítězství 6:1. Šancí jsme si vytvořili ještě celou řadu. Kromě prvních ospalých patnácti minut z obou stran a osmiminutovky ve druhém poločase, kdy jsme sami sebe dostali pod tlak, se mi to líbilo. Důležitá pro nás byla chycená penalta Gergiho. To co jsme dnes viděli je přesně to, co se nám líbí, co baví kluky a musí bavit i fanoušky. Pěvně věřím, že jsme lidi přilákali na sobotní zápas s Vítkovicemi. Gratuluji především klukům, kteří to zlomili, protože už se to zlomit muselo. Výkonnost jsme měli, chyběla nám finální fáze a dnes to vyšlo. Jsem za to strašně rád a ještě jednou klukům gratuluji.“



Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B