1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek 3:3

První zápas Lipiny v novém ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy nabídl deštivé počasí, ale také plno branek. Válcovny v zápase třikrát dotahovaly, když se prosadili Gorčica, Rubý a Bialek. Utkání ale otočit nedokázaly a potřetí v řadě s okresním rivalem pouze remizovaly, tentokráte 3:3.
1.kolo (5.8.2023) | Frýdlant n. O.
1. BFK Frýdlant n. O. - FK Frýdek-Místek
3:3


Komentář

První půle úvodního kola MSFL byla z obou stran velice svižná, hráči si na promoklém trávníku nedarovali ani metr prostoru. Zkrátka, divákovi, který na derby v sobotním odpoledni zavítal, se musel fotbal líbit. K prvnímu vzruchu došlo v 11. minutě, kdy sudí Proske ponechal po faulu na Byrtuse výhodu a ránu Hladíka hostující gólman Lasák vyrazil. Podobně skončil na druhé straně střelecký pokus Janjuše, to běžela 29. minuta. O čtyři minuty později se už skóre utkání přeci jen změnilo. Byrtus zahrával z pravé strany standardní situaci a Sebastian Pejša v pádu poprvé rozjásal frýdlantské fanoušky – 1:0.

Radost z vedení ovšem domácím dlouho nezůstala. Ve 38. minutě se za naší obranu dostal Adam Gorčica a pravačkou nedal brankáři Prepslovi šanci – 1:1. Jednobrankové vedení si ale Frýdlanští dokázali vzít zpátky jen po pár vteřinách hry. Zogata našel z pravé strany volného Davida Kedroně a ten přízemní ranou trefil přesně prostor u Lasákovy pravé tyče – 2:1.

Hned v úvodu druhého dějství se dral do zakončení Hladík, jeho střelu šajtlí zblokoval na rohový kop včas vracející se Massaniec. V 59. minutě se už hosté málem radovali z vyrovnání, střelu Hykela ovšem soupeř dokázal srazit na roh. Z něj už hosté skórovali, když se na bližší tyči prosadil Patrik Rubý – 2:2. Frýdeckomístecký hráč tak otevřel bláznivou čtyřminutovku, ve které padly nakonec ještě další dva góly. V 61. minutě se totiž už potřetí v zápase ujali domácí těsného vedení. Dlouhý nákop Hajnoše skončil u Kedroně, ten posunul míč na pravou stranu k volnému Michalu Hladíkovi a po jeho křižné ráně vedl Frýdlant 3:2.

V 63. minutě zahrávali hosté jeden z mnoha rohových kopů a Daniel Bialek hlavou přehodil brankáře Prepsla – 3:3. Závěr střetnutí se hrál již v režii frýdeckomísteckého celku, který prováhal velkou šanci na zvrat v 75. minutě, to frýdlantského gólmana nahradil na brankové čáře číhající Literák, který odkopl míč do bezpečí. Posléze domácí přečkali obrovskou šanci hostí v 86. minutě. Lipina tak s Frýdlantem remizovala již potřetí v řadě. (zdroj: 1bfk.cz)

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (1. BFK Frýdlant n. O.): „Jsem rád, že deštivé počasí lidi od fotbalu neodradilo, myslím si, že jich na derby přišlo docela dost. Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní, jelikož jsme v zápase nad soupeřem třikrát vedli. Bohužel jsme dvakrát inkasovali z rohových kopů, což není určitě náhoda. Dva góly jsme dostali i v poháru ze standardek. Neříkám, že nemůžeme dostat branku, ale soupeři proti nám skórovali teď třikrát z rohu. Je to o tom, že kluci se nemohou ve vápně spoléhat jen na dva nebo tři hlavičkáře, že to tam odbouchají. Jak jsem už řekl, mrzí nás ta remíza, jelikož jsme třikrát vedli. Bohužel jsme pokaždé hodně brzy inkasovali vyrovnávací branky. Ve druhé půli nám dělaly obrovské problémy jejich křižné nakopávané míče. Z nich hosté vytěžili spoustu rohových kopů a my se tím dostali pod tlak. Kluky přesto musím pochválit. Máme zcela nový tým, dalo by se říct, že i hodně mladý. Hráči si na sebe musí zvyknout a já doufám, že to bude z naší strany zápas od zápasu lepší. Přeci jen přišlo šest nových kluků, pevně věřím, že nás v týdnu doplní ještě sedmý. Hráči jsou mladí, ale na druhou stranu mají možnost hrát třetí ligu, která jim dodá ty patřičné zkušenosti.“



Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Utkání muselo být hodně atraktivní, protože možná za pětapadesát minut čistého času, jelikož se více nehrálo a především v první půli byl zápas neskutečně rozkouskovaný, padlo šest branek. Pro fanouška perfektní. Dáme venku tři góly a nezískáme tři body, to je těžký. Třikrát jsme dotahovali a ve druhém poločase jsme už byli na hřišti víceméně jenom my. Soupeř vyčkával na protiútoky a jeden takový proměnil. Chválím tým co se týče nasazení, protože jde vidět, že kabina táhne za jeden provaz a jsou schopni nepříznivý výsledek zvrátit. Na druhou stranu stranu si myslím, že jsme soupeři v první půli nabídli příliš mnoho standardní situací, ze které padl také úvodní gól. Každopádně je to bod z venku, ten se vždycky počítá.“