FK Frýdek-Místek - FK Blansko 3:1

This text will be replaced
Odložené utkání z 13. kola se odehrálo dnes na Stovkách již od 14 hodin. Do Frýdku-Místku zavítalo Blansko, kterému se proti Válcovnám vůbec nedaří. Do utkání vstoupila Lipina skvěle, když si už po dvaceti minutách vytvořila dvougólový náskok po brankách Obucha a Hykela. Ve druhé půli sice soupeř snížil, ale v nastavení potvrdil tři body Martiník. Frýdeckomístečtí tak s Blanskem zvítězili počtvrté v řadě.
13.kolo (8.11.2023) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Blansko
3:1


Komentář

Lepší vstup do utkání si Válcovenští asi nepředstavovali. Už v desáté minutě našel Hykelův dloubáček Maxima Obucha, který se do míče opřel z voleje zpoza vápna a s jeho střelou k tyči si Kubica nedokázal poradit - 1:0. Dlouho to netrvalo a na Stovkách se opět tleskalo. Ve 21. minutě si Janjuš s Rubým troufli na dvounásobnou přesilu obránců. Byl to právě druhý jmenovaný, který podržel míč před skluzujícím Holmanem a dostal jej ke sbíhajícímu Tomáši Hykelovi, jenž jej uklidil přesně k tyči - 2:0.

Půl hodinový nátlak Frýdeckomísteckých pokračoval rohovým kopem, ale jemná hlavička skákajícího Velnera skončila vedle. Další nadějnou akci končil na zadní tyči Neumann, ale nedokázal zkorigovat svá mířidla. Následně se ovšem do hry dostalo také Blansko. Ve 35. minutě pálil z dálky Studený, ale Lasák byl připraven. Stejně tak dopadl také pokus Holmana, který se prodral přes dva hráče a následně pálil k pravé tyči. Válcovenský brankář střelu vyrazil na roh. Po první půli tak Lipina vedla 2:0.

Úvod druhé části se nesl v duchu vyrovnané partie. V 58. minutě se po rozehrávce rohového kopu nakrátko dostal do zakončení Coufal, ale Kubicu neprostřelil. O deset minut posléze přišlo první velké varování hostů. Kapitán Tulajdan totiž dokázal překonat Lasáka, ale toho skluzem na brankové čáře zastoupil Massaniec. V 75. minutě ovšem Smrčka fantastickou přihrávkou skrz obranou našel sbíhajícího Manjiho Mosese Gimsaye a ten už snížil na 1:2.

Válcovny se strachovaly o výsledek a v 89. minutě darovaly soupeři volný kop. Centr Gimsaye našel hlavu Jaroše, ale jeho zakončení k levé tyči excelentním zákrokem vyrazil Kryštof Lasák! Nakonec v 90+3. minutě dokázal Střelec skvělou přihrávkou vysunout do samostatného nájezdu Jana Martiníka a ten nabídnutou šancí nepohrdl. Lipina zvítězila 3:1.

Ohlasy trenérů

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Tři body doma. Po nešťastném zápase se Znojmem, kde jsme předvedli kvalitu, ale na body nedosáhli, tak dnes se to povedlo. Až na posledních osm minut byl první poločas z naší strany velmi dobrý. Ve druhé půli jsme polevili, na druhou stranu jsme hráli na velmi těžkém terénu, kdy to kluci odmakali, odřeli naplno. Bohužel jsme posléze inkasovali a trochu se strachovali. Lasák následně skvěle zneškodnil šanci soupeře. V poslední minutě Střelec nádhernou přihrávkou našel Martiníka a ten pojistil vítězství. Nyní už jsme ale nastavení pouze na zápas s Uherským Brodem, který je také potřeba zvládnout.“



×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B