FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 1:1

Podzimní část je za námi. Frýdek-Místek v posledním soutěžním utkání tohoto roku remizoval na Bazalech s béčkem Baníku Ostrava 1:1. Těsně před poločasem se trefil Hykel, ovšem ve druhé půli srovnal Kaloč. V neúplné tabulce se tak Válcovny nacházejí na 9. místě.
16.kolo (17.11.2023) | Bazaly
FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Baník do hry poslal i “áčkaře” Jiřího Klímu, Filipa Kaloče, Mateje Madleňáka a Jana Jurošku, kteří kompenzovali absenci reprezentantů Michala Málka a Davida Krupičky. První poločas přinesl vyrovnaný fotbal. Domácí se začali více tlačit do vápna až v jeho závěrečné čtvrthodině, ale Elekanova křížná rána minula bránu. Hosté naopak první střelou mezi tyče skórovali, ve 43. minutě se zblízka hlavičkou prosadil Tomáš Hykel.

Ve druhé půli Baníkovci přece jen přidali a postupně jejich tlak sílil. Kaloč zpoza šestnáctky pálil do tyčky, Měkotův pokus vyrazil Lasák. Až v 67. minutě zatáhl míč po levé straně Madleňák, Jamiu nacentroval do vápna a Filip Kaloč z druhé vlny pohotovou volejí po zemi překonal Lasáka.

Víc branek už ale nepadlo. Těsně před koncem Baník nešťastnou tečí ohrozil vlastní branku, Hrubý byl ale ve střehu a balón vytáhl nad břevno. (zdroj: fcb.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Bod z Baníku jednoznačně bereme. Stála proti nám velká kvalita. Klukům děkuji za jejich obětavost, protože bez té by to dnes nešlo. Tento tým má obrovský charakter. Děkuji celému týmu, vedení za poskytnuté podmínky a fanouškům za jejich podporu po celou podzimní část.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B