FK Třinec - FK Frýdek-Místek 2:1

Za deštivého sobotního dopoledne se Frýdek-Místek vydal do Třince k úvodnímu kolu MSFL v nové sezóně. V první polovině zápasu si domácí mužstvo vybojovalo jednobrankový náskok díky trefě kapitána Dediče. Ve druhé části se prosadil i bývalý hráč Válcoven, Vlachovský. Přestože Velička po pár minutách na hřišti snížil náskok, Lipina už nedokázala vyrovnat a prohrála 1:2.
1.kolo (3.8.2024) | Stadion Rudolfa Labaje
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Zatímco Třinečtí šli do prvního mistrovského zápasu po penaltovém vyřazení v Havířově, Frýdek-Místek přijel k derby povzbuzený pohárovým vítězstvím nad Valašským Meziříčím. První útočné akce k přímému ohrožení jedné z branek nevedly. Solidní příležitost ke skórování se zrodila v 18. minutě. Ivanović odcentroval, Vlachovský vypálil, Lasák míč vyrazil a dobíhající Machuča jej zblízka pouze nastřelil, takže míč se odrazil do zámezí. Zanedlouho se už domácí radovali. Opět centroval Ivanovič, přesně našel hlavu Reného Dediče a míč skončil u tyče – 1:0.

Chvíli nato po rohovém kopu vypálil hostující Bialek, jeho střela z dobré pozice skončila vedle tyče. Posléze si na dlouhou přihrávku naběhl Yakubu, navedl si míč střelecké pozice a vypálil. Lasák předvedl úspěšný zákrok, jeho střelu vyrazil na rohový kop. Krátce před přestávkou se do úniku dostal Yakubu, přihrál míč doleva Bolfovi, který tam byl sám, ale jeho klička proti vybíhajícímu brankáři byla příliš dlouhá, a tak slibný brejk gólem neskončil.

Přibližně deset minut po změně stran se přes Bolfa dostal míč k Omastovi, který vybídl ke skórování Martina Vlachovského – 2:0. Vzápětí to mohlo být 3:0, přes Braka se míč dostal do vápna k Vlachovskému, ten našel Dediče, jenž ovšem zblízka zamířil těsně mimo. O pár minut později mohl dát kontraktní branku Kedroň, ovšem Mrózka střelou z úhlu nepřekonal a neuspěl ani po dorážce.

Hosté, kteří na jaře v Třinci prohráli 2:0, se vzápětí dostali do hry kontaktním gólem, který přesnou střelou k tyči vsítil kanonýr Bohdan Velička – 2:1. V nastaveném čase Hajnoš poslal míč do vápna, po hlavičce Bialka se už hosté málem radovali z vyrovnání, ale Mrózek předvedl bravurní zákrok, po kterém přišel osvobozující odkop a vzápětí i konec utkání. (zdroj: fotbaltrinec.cz)

Ohlasy trenérů

René Dedič (kapitán FK Třinec): „I když Frýdek-Místek bude cítit křivdu, protože v závěru utkání měl obrovskou šanci, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Hosté prohrávali 2:0, pak všechny síly vrhli do útoku. A právě za stavu 2:0 jsme měli tři čtyři skrumáže před bránou, z nich jsme mohli dát gól na tři nebo čtyři nula a mohlo být definitivně rozhodnuto. Vyhráli jsme 2:1, takže derby je naše. Frýdek-Místek je nepříjemný tým, v derby se dokáže vyhecovat, v tabulce bude určitě nahoře, proto je to pro nás cenné vítězství.“



Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Z výsledku jsme zklamáni. Dvakrát jsme byli blízko vyrovnání a to jak v prvním poločase tak především v 90. minutě, kdy domácí zachránili míč na brankové čáře. Je to obrovská škoda, bod by byl pro náš nový tým na půdě favorita soutěže skvělým vstupem do sezóny. Bohužel Dan Bialek obě své šance zazdil, takže musím Třinci pogratuloval k vítězství.“