FK Frýdek-Místek - FK Hodonín 3:0

This text will be replaced
Lipina první domácí utkání v nové sezóně zvládla. Dvěma góly se pod výsledkem podepsal Tomáš Hykel a jednou se prosadil také David Kedroň. Válcovny zvítězily nad Hodonínem 3:0. Příští týden zavítají na půdu rezervy Slovácka.
2.kolo (11.8.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Hodonín
3:0


Komentář

Válcovny vstoupily do utkání ve velkém stylu. Už ve čtvrté minutě Kedroňova přihrávka našla na přední tyči Tomáše Hykela, který otevřel skóre - 1:0. Netrvalo dlouho a Hodonín měl šanci z přímého kopu, poté jeden z hostů pálil z voleje těsně nad břevno. Ve 32. minutě Obuch vybojoval penaltu, kterou Tomáš Hykel proměnil střelou k pravé tyči a zvýšil na 2:0. Ještě před přestávkou se Velička dostal do úniku, ale levačkou minul bránu.

Po změně stran se do šance dostal Kedroň, jeho střelu ale Petráš vyrazil mimo tři tyče. Krátce poté Hykel připravil míč pro Veličku, jeho pokus však nevyšel. Frýdeckomístečtí pokračovali ve skvělém výkonu a v 68. minutě zvýšili na 3:0, když Neumannovu přihrávku na zadní tyči zakončil David Kedroň. Tomáš Hykel toužil po hattricku, ale jeho dalekonosná střela skončila mimo.

V 73. minutě měl Hykel další šanci na hattrick, když Frýdek-Místek získal druhou penaltu. Jeho střela doprostřed brány však nebyla úspěšná, protože hodonínský brankář zůstal stát. Neumann se také snažil přidat další gól, ale Petráš jeho levačku zneškodnil. V závěru se Neumann dostal do další šance, ale ani tentokrát neuspěl proti hodonínskému brankáři. Válcovny tak zaslouženě zvítězily 3:0 a získaly tři body do tabulky.

Změna hracího dne a času se domácím i vyplatila. Na duel s Hodonínem dorazilo v nedělním dopoledni skoro čtyři stovky diváků. „Ale jo, dorazilo dost lidí, po utkání tleskali, tak snad byli i spokojeni,“ pousmál se kouč Valcířů.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Odehráli jsme podle mě fantastický zápas, kdy jsme byli hodně nebezpeční. Dost nám pomohlo, že jsme mohli konečně nasadit do hry Veličku. Jeho spolupráce s Hykelem a Kedroněm v podstatě rozhodla zápas, a to ten konečný výsledek je pro soupeře ještě milosrdný. Nedali jsme penaltu a pak asi ještě tři sólové nájezdy.“