FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice 1:4

This text will be replaced
V 5. kole se Frýdek-Místek utkal s neoblíbeným soupeřem z Rosic. Ten do utkání vstoupil velmi svěže a už v šesté minutě se ujal vedení. Po půl hodině hry sice srovnal Kedroň, ale před poločasovou přestávkou proměnil penaltu hostující Koláčný. Ve druhé části se dvakrát prosadil Kaláb a Slovan zvítězil 4:1. Příští týden zavítá Lipina do Brna, kde se utká s místním Startem.
5.kolo (1.9.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Slovan Rosice
1:4


Komentář

Hosté vstoupili do utkání skvěle a již v 6. minutě se ujali vedení. Přihrávka Fily našla Patrika Goje, který přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre – 0:1. Slovan pokračoval v aktivní hře a Lasák musel předvést parádní zákrok proti hlavičce Rimovičse, aby udržel naděje domácích. Po chvíli se však Frýdek-Místek osmělil a dokázal vyrovnat. Ve 34. minutě se k přízemnímu centru Hajnoše dostal Neumann, jehož střelu ještě brankář Vychodil vyrazil, ale dorážka Davida Kedroně už skončila v síti – 1:1.

Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, rozhodčí Jurajda nařídil penaltu ve prospěch Rosic. Kapitán Jiří Koláčný si s ní poradil a přestože Lasák skákal správným směrem, míč nedokázal zastavit – 1:2.

Ve druhém poločase se domácí snažili zatlačit na soupeře, ale obrana Slovanu fungovala bezchybně. V 58. minutě měl Goj další velkou šanci, avšak Lasák opět skvěle zasáhl. S postupem času se hosté více zatáhli a vyčkávali na chyby domácích. Ta přišla v 75. minutě, kdy po ztrátě míče na středu hřiště Slovan vyrazil do protiútoku. Lukáš Kaláb dostal skvělou přihrávku za obranu, naznačil přihrávku, a poté přeloboval domácího brankáře – 1:3.

Domácí poté hráli vabank, ale žádnou vážnější příležitost si nevytvořili. Naopak, v 84. minutě po dlouhém nákopu soupeře nedokázal Coufal vyhrát osobní souboj, a Lukáš Kaláb po obejití brankáře uzavřel skóre střelou do prázdné branky – 1:4. Rosice si tak ze Stovek odvezly zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Musím přiznat, že jsem nečekal, jak moc absence Bialka a Hykela ovlivní naši hru. Rychlý gól nás zaskočil a jen díky fantastickému zákroku Lasáka jsme neprohrávali už 0:2. Když se nám konečně podařilo vyrovnat, vstoupil do utkání rozhodčí, který po dlouhém autu hostů a několika odrazech odpískal penaltu za ruku. Ve druhém poločase se Rosice stáhly do obrany a nepustily nás do žádných šancí. Jedinou naší příležitost, kterou měl Velička, zmařil hostující obránce faulem, ale penalta se nepískala. Ke konci jsme otevřeli hru, což hosté potrestali dvěma samostatnými nájezdy. Dnes jsme bohužel nepodali dobrý výkon.“