FK Frýdek-Místek - TJ Unie Hlubina 0:0

Netradičně ve středu se v předehrávce 17. kola utkal Frýdek-Místek s Hlubinou. Utkání nabídlo plno šancí na straně Válcoven, které ale míč do branky bohužel nedostaly. Zápas tak skončil bez branek. Už v neděli se má Lipina utkat s Hlučínem, vzhledem k předpovědi počasí nad výkopem visí otazník, všechny fanoušky budeme informovat na sociálních sítích.
17.kolo (11.9.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Unie Hlubina
0:0


Komentář

Ve vloženém 17. kole hostil Frýdek-Místek na stadionu Stovky nováčka, Unii Hlubinu. Před 527 diváky byla první vážnější šance k vidění ve 13. minutě, kdy Imider našel v pokutovém území Hykela, ale jeho střelu zlikvidoval brankář Hatoň. O pár minut později měli domácí další velkou příležitost – Imider obešel vyběhnutého brankáře, ale jeho střelu do prázdné brány zblokoval hostující obránce. Hlubina si během první půle žádnou nebezpečnější příležitost nevypracovala, a do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Ve druhé polovině zápasu měl Frýdek-Místek převahu, na vážnější šanci se však čekalo až do 74. minuty, kdy Veličkova hlavička po přímém kopu ztroskotala na dalším skvělém zákroku Hatoně. Hlubina se soustředila na brejky a jeden z nich přišel o dvě minuty později, avšak hostující útočník mířil vedle pravé tyče. V 82. minutě už se diváci téměř zvedali ze sedadel, ale ani Velička, ani Hykel nedokázali míč dostat za brankovou čáru.

Domácí pokračovali v tlaku a v 88. minutě měl na noze vítězný gól kapitán Coufal, který se dostal k odraženému míči, ale jeho střelu zblízka znovu skvěle zneškodnil Hatoň. V nastaveném čase si Frýdek-Místek vypracoval ještě dvě šance – Rubý střílel z hranice pokutového území, ale Hatoň jeho pokus vyrazil na roh. Po následné standardní situaci mířila Harušťákova hlavička pod břevno, ovšem hostující brankář opět zasáhl. I přes řadu šancí domácích tak utkání skončilo bez branek.

Ohlasy trenérů

Radek Coufal (kapitán FK Frýdek-Místek): „Hodnotil bych to asi tak, že zápas se pro nás vyvíjel lépe, vytvořili jsme si daleko více šancí, než soupeř. V prvním poločase to bylo takové vyrovnané, ale ve druhá půle byla zcela v naší režii. Bohužel se nám nepodařilo žádnou z šancí, které jsme měli proměnit. Já jsem měl velkou gólovku a je to škoda, protože po těch dvou zápasech, které jsme výsledkově i možná herně nezvládli, tak si myslím, že dneska to byl dobrý výkon i směrem dozadu. Soupeř si nevypracoval možná žádnou šanci a je to škoda, že jsme neudělali dneska tři body.“