MŠK Žilina B - FK Frýdek-Místek 1:1

(10.2.2018) | Žilina
MŠK Žilina B - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Úvod utkání patřil našim fotbalistům, kteří několikrát prověřili Sama Petráše v domácí brance. V 7. minutě dokonce žilinskému celku pomohlo břevno. Mladí Šošoni se dostali ke slovu až po čtvrthodině hry, i nám po dalekonosné ráně kapitána Klece pomohla horní konstrukce branky. Svěřenci trenéra Kentoše ožili a další střelecký pokus vyslal na hostujícího brankáře Mihálka novic v domácím drese Martin Gamboš. Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Róbert Boženík si vyskočil na centr ze strany a hlavou poslal míč k bližší tyči - 1:0. Vzápětí Klec znovu orazítkoval tyč, branková konstrukce zvonila za Mihálkem i po lobu Jakuba Krely.

Po změně stran přišlo vyrovnání. V 74. minutě sice Petráš první střelu vyrazil, ale na dorážku neměl žilinský gólman šanci - 1:1. Fotbalisté Frýdku-Místku tak v dalším přípravném střetnutí remizovali s béčkem Žiliny 1:1.

Už v úterý 13. února se Valcíři představí na hřišti Kroměříže, kde se hraje od 15.30 hodin.

Ohlasy trenérů

Tibor Goljan (asitent trenéra MŠK Žilina B): Výborný zápas v rychlém tempu, kde jsme hlavně v prvním poločase dobře kombinovali. Vytvářeli jsme si šance, nastřelili břevna, tyčky. Je to právě o tom proměňování šancí. Kdyby byl náš náskok výraznější, hrálo by se nám lépe. Po přestávce soupeř prostřídal, bylo poznat jeho kvalitu. Hrozil z brejků, jeden z nich i proměnil. Dnes nám asi nebylo souzeno se více prosadit, i tak jsme ale podali kvalitní výkon. Hlavně v útočné fázi to bylo nebezpečné, v té defenzivní máme ještě co zlepšovat.



Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): K utkání jsme neodcestovali v kompletním složení. Chvěju skolila angína, Literák léčí zraněné koleno, zraněný je rovněž i brankář Buček. Gáč s Přichystalem se k nám připojí až v úterý. Co se týče zápasu, tak musíme uznat kvalitu domácího týmu, zápas měl velmi vysokou úroveň, kdy se hrálo nahoru dolů. Hráče musím pochválit, podali jsme dobrý výkon, a pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak určitě na kraji obrany hrajícího Martina Slaninku. Jeho hra se mi moc líbila. V úterý dopoledne budeme mít trénink ve Stovkách, odpoledne nás pak čeká další přípravné utkání v Kroměříži.