FC Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek 1:5

21.kolo (30.3.2018) | ZŠ Šoupala
FC Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek
1:5


Komentář

Ve druhém jarním kole nás nečekal vůbec snadný soupeř, ale přímo ten nejtěžší, lídr tabulky, ostravský Baník, který byl ještě posílen výhrou z přátelského utkání z minulého týdne, kdy dokázal porazit slavným Bayern Mnichov.

I z tohoto důvodu nebylo těžké kluky na utkání moc motivovat, ale respekt jsme přesto měli. Trenéři ale klukům věřili a chtěli, aby s domácím favoritem hráli aktivně. Dále frýdečtí trenéři nabádali hráče, aby soupeře napadali již na jejich polovině hřiště a nedali domácím moc prostoru. Tato taktika začala brzy brát za své a první poločas vyhráli mladí Valcíři zaslouženě 3:1.

Do druhého poločasu soupeř vrhl všechny síly do útoku, ale naše obrana pracovala výborně a ještě se hostům povedlo vstřelit další dvě branky. Valcíři tedy nad favorizovanou Ostravou zvítězili překvapivě vysoko 5:1!!!

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa(trenér Ostravy U14): Dnešní ostudný výkon i výsledek je dán jednak tím, že nám chyběla pokora k soupeři a čekali jsme, že se porazí sami a rovněž je to dar náročnému programu, kdy těch zápasů bylo už dost a chyběla nám šťáva. Možná, že jsme přesně tuhle facku potřebovali.



Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku U14): Chceme tímto všechny hráče pochválit za fantastický týmový výkon, v obranné činnosti za velkou bojovnost a v útočné fázi za výbornou produktivitu. Jsme rádi, že se kluci přesvědčili, že když dají do utkání vše, tak jsou schopni porazit i takového silného soupeře.