TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek 5:2

(23.2.2019) | Valašské Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek
5:2


Komentář

Těžký, zmrzlý terén a tradiční soubojový fotbal na užších umělkách. S tím se musela proti Valašskému Meziříčí vypořádat naše U18. Bohužel se jí v tom příliš nedařilo. Soupeř byl agresivnější, důraznější a od úvodu utkání agilnější, což se také odrazilo na skóre v úvodních minutách, kdy se dostali domácí do dvougólového vedení. Valcířům se nedařilo hru zjednodušit, čímž přicházely ztráty, z kterých Valašské Meziříčí těžilo. Zlepšit projev se povedlo až v závěr první půle, za což přišla zasloužená odměna. Nejprve v podobě snížení, kdy našel Chýlek obloučkem za obranu rozběhlého Martina Psotu. Ten zakončil nekompromisně. Do přestávky se pak povedlo ještě srovnat. Dudek byl faulovaný v pokutovém území a nabízenou možnost proměnil i trochu se štěstím opět Martin Psota.

Obrat se však v druhém dějství nekonal. Naopak, Valcíři lacinými chybami rychle nabídli Valmezu opět dvoubrankové vedení. Ač se Frýdek snažil se skóre něco udělat, nebylo to nic platné. Kombinace byly ve skrze složité, což na zmíněném tvrdém a rychlém povrchu nebylo účinné. Přesto se do dvou příležitostí dostal agilní Psota, v obou případech ale bránu těsně minul. To Pavela sice bránu neminul, ale z ostřejšího úhlu orazítkoval brankovou konstrukci. Křenek pak v tandemu s Chýlkem nevyužil ideálně slibný protiútok. Tečka utkání tak patřila soupeři, který využil další chyby v rozehrávce a pohodlně uzavřel na konečných 5:2 z pohledu domácího týmu.

Ohlasy trenérů


Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Z naší strany velice špatné utkání. Po všech stránkách jsme byli horším týmem. Soupeř byl pohyblivější, lépe kombinoval. Hlavně rozhodl důraz v šestnáctkách, kde jsme pozdě dostupovali hráče, nekomunikovali jsme spolu. Tomu odpovídá i konečný výsledek.


Fotogalerie